Lösullsisolerad vind med lösull. Inred och klar.

Lösullsisolera vind med lösull

I en normalstor villa räknar man med att ca 15 procent av värmen stiger upp och försvinner genom vinden och vidare ut genom taket.

Att lösullsisolera vinden är därför ett relativt billigt och enkelt sätt att få ett varmt hus och samtidigt spara energi och pengar eftersom vindsbjälklag som isoleras hindrar värmen att lämna huset via vinden och taket.

Tittar man på många av de energispartips som finns för villor och småhus idag så är ett av de lönsammaste investeringar en fastighetsägare kan göra är att isolera vinden. Dessutom är en vindsisolering en av de snabbast sätten att få avkastning på sin energiinvestering för en relativt liten insats.

Vid en tilläggsisolering av vinden sprutas lösullsisoleringen in i alla vinklar och vrår samt täcker alla ytor, synliga rör och ledningar. Resultatet blir ett varmt och skönt hus som är bra för miljön samtidigt som du sparar pengar och sänker dina värmekostnader.

Väljer du dessutom cellulosaisolering när du isolerar vinden så får du en isolering som är vänligare mot vår miljö.

Isolera vinden med cellulosa eller mineralull?

Att isolera vinden och vindsbjälklaget med cellulosafiberisolering ger minskad risk för förhöjd fuktighet i kalla vindsutrymmen. Anledningen är att cellulosaisoleringens hygroskopiska egenskaper kan ta upp den ökade fuktigheten istället för träet och på så sätt minskar risken för mögelpåväxt.

En nackdel att isolera vinden med mineralull är att den saknar den hygroskopiska egenskapen vilket gör att isoleringen inte kan ta upp och avge fukt i ångfas utan binder vattnet kapillärt så att det fastnar mellan fibrerna i isoleringen.

Det är därför man måste använda en diffusionsspärr med en 0,2 mm plastfolie när man isolerar vinden med mineralull. Vilket ställer stora krav på installatören eftersom det finns risk för fukt som inte kommer ut ur mineralullen även om det skulle finnas små hål i diffusionsspärren.

Hjälp med att isolera vinden?

Behöver du hjälp med att isolera din vind med lösullsisolering och är intresserad av en kostnadsfri offert på isolering är du välkommen att kontakta oss. Vi utför även isolering av väggar, golv och tak.

Du hittar oss på följande orter i Skåne: Kristianstad, Helsingborg, Malmö, Växjö och Älmhult. Vi utför isoleringsarbeten över hela Skåne.

Summary
Lösullsisolera vind
Article Name
Lösullsisolera vind
Description
I en normalstor villa räknar man med att ca 15 procent av värmen stiger upp och försvinner genom vinden. Vid en tilläggsisolering sprutas lösullsisoleringen in i alla vinklar och vrår. Att isolera vinden med cellulosafiberisolering ger minskad risk för förhöjd fuktighet i kalla vindsutrymmen.
Publisher Name
Byggisolering Syd AB
Publisher Logo